ОУ „Валери Петров“ - Плевен отбеляза своя патронен празник

 

За шеста поредна година ОУ “Валери Петров“ - Плевен отбеляза своя патронен празник. Събитието събра в двора на Регионалния исторически музей ученици, настоящи и бивши учители, родители и гости.

В словото си, директорът на училището Таня Илиева благодари на целия колектив за ежедневната работа и справянето с предизвикателствата пред образованието днес. Тя посочи колко важни за всеки човек са годините, прекарани в училище не само заради знанията, които то дава, но и заради преживяванията, приятелствата, порастването.

Доказателство за ползотворната работа на учениците и техните преподаватели през тази учебна година са успехите, постигнати от възпитаници на ОУ “Валери Петров“ в областта на науката, изкуството и спорта.

С грамоти по повод празника на училището бяха наградени 27 ученици от I до VII клас, класирани на олимпиади и състезания. Сред тях е и Станислава Нейкова от VII клас, класирана на националния кръг на олимпиадата по „История и цивилизации“.

За успехи в конкурси, свързани с изкуството, грамоти получиха 6 ученици. Горещо аплодирани от всички присъстващи бяха отборите по футбол, баскетбол - момчета, баскетбол - момичета и волейбол - момичета, които спечелиха наскоро купите в общинските спортни турнири за ученици.

 

Празничната програма разкри колко талантливи и артистични са децата, когато са на сцената и публиката ги подкрепя. Прозвучаха стихове от Валери Петров, рецитирани на български и на английски език.

 

Присъстващите са насладиха на песни, изпълнени от вокалните училищни групи, на фолклорни танци и танц на мажоретки. Беше представена и хумористична версия на приказката „Червената шапчица“.

Празникът на ОУ “Валери Петров“ зареди всички с настроение и оптимизъм.

ОУ „Валери Петров“ - Плевен отбеляза своя патронен празник. подробности в информационния сайт darik.bg

Search