И тази година на 22 април учениците и учителите от ОУ „Валери Петров“ отбелязаха своя патронен празник. Тържеството се проведе в двора на Регионалния исторически музей, партньор за много прояви на училището, където децата и техните преподаватели посрещнаха своите гости. Събитието уважиха Елина Димитрова – заместник-кмет „Проекти и хуманитарни дейности“ в община Плевен, Людмила Гоневска – началник отдел „Образование и младежки дейности“, Анелия Дечева – началник отдел „Култура“, Ваня Първанова – началник отдел „Спорт“, Любомир Паскулов – заместник-директор на ПГПЧЕ “Д. Димов“, Ирен Димитрова – първият директор на училището, Искра Арабаджиева – председател на РКС на НУС, Владимир Николов – Председател на Обществения съвет. Присъстваха също родители, бивши преподаватели и възпитаници на училището. Специални гости на празника бяха внуците на Валери Петров – Ани Хаджимишева и Огнян Самоковлийски.

       Таня Илиева, директор на ОУ „Валери Петров“, представи гостите и благодари на целия колектив за неуморната работа, в резултат на която училището продължава да е сред водещите и сред най-желаните учебни заведения в град Плевен. Тя подчерта какво благородно дело е да създадеш училище, да вградиш в него мечтите си, да му вдъхнеш дух и всичко това да превърнеш в традиция. Защото училището не е само сграда, то е духовност, упорита работа, традиции и иновации.

       Поздравления към колектива на училището по случай неговия празник отправиха Елина Димитрова – заместник-кмет „Проекти и хуманитарни дейности“ в община Плевен, Любомир Паскулов – заместник-директор на ПГПЧЕ „Д. Димов“ и Владимир Николов – председател на Обществения съвет на училището.

        В деня на празника на училището бяха наградени 40 деца от I до VII клас, класирани на олимпиади и състезания. Сред тях са: Дияна Златева от VI в клас, II място на националния кръг на Националното състезание „Ключът на музиката“, Виктор Николов от III а клас, II място на Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“, Александра Бурова от I а клас, I място на Държавни индивидуални и училищни първенства по класически шахмат за момичета и др. Поздравени бяха и училищните отбори по футбол и баскетбол, които през тази година завоюваха съответно първо и второ място в състезанията на общинско ниво.

     Срещата с внуците на поета Валери Петров бе сред най-вълнуващите моменти по време на тържеството. Ани Хаджимишева и Огнян Самоковлийски благодариха за възможността да се срещнат отново с колектива на училището, което носи името на техния дядо. Обръщайки се към всички присъстващи, Огнян Самоковлийски разказа интересни спомени от младостта на своя дядо, които се оказаха свързани с Плевенския край. И двамата вече пораснали внуци на поета отправиха искрени пожелания за успех на децата и техните преподаватели.

       Празничната програма, посветена на патронния празник на ОУ „Валери Петров“, обедини в едно цяло изпълнители и публика. От сцената прозвучаха стихове на различни езици, както и лично творчество – стихотворение и есе, посветени на училището. А песните и танците в различен ритъм донесоха много емоции на всички присъстващи.

        Любимият на много поколения творец Валери Петров казва за себе си, че е „човек на надеждата“. Децата от плевенското училище, което носи неговото име днес, са от тези, които я сбъдват.

За седма година ОУ „Валери Петров“ чества своя патронен празник – снимки. подробности в информационния сайт plevenzapleven.bg

За шеста поредна година ОУ“Валери Петров“ отбеляза своя патронен празник. Събитието събра в двора на Регионалния исторически музей ученици, настоящи и бивши учители, родители и гости. 

В словото си г- жа Таня Илиева, директор на училището, благодари на целия колектив за ежедневната работа и справянето с предизвикателствата пред образованието днес. Тя посочи колко важни за всеки човек са годините, прекарани в училище не само заради знанията, които то дава, но и заради преживяванията, приятелствата, порастването.

Доказателство за ползотворната работа на учениците и техните преподаватели през тази учебна година са успехите, постигнати от възпитаници на ОУ “Валери Петров“ , в областта на науката , изкуството и спорта. С грамоти по повод празника на училището бяха наградени 27 ученици от I до VII клас, класирани на олимпиади и състезания. Сред тях е и Станислава Нейкова от VII клас, класирана на националния кръг на олимпиадата по „История и цивилизации“. За успехи в конкурси, свързани с изкуството, грамоти получиха 6 ученици. Горещо аплодирани от всички присъстващи бяха отборите по футбол, баскетбол- момчета, баскетбол- момичета и волейбол- момичета, които спечелиха наскоро купите в общинските спортни турнири за ученици.

Празничната програма разкри колко талантливи и артистични са децата, когато са на сцената и публиката ги подкрепя. Звучаха стихове от Валери Петров, рецитирани на български и на английски език. Присъстващите са насладиха на песни, изпълнени от вокалните училищни групи, на фолклорни танци и танц на мажоретки. Беше представена и хумористична версия на приказката „Червената шапчица“.

Празникът зареди всички с настроение и оптимизъм. 

 


 
За шеста поредна година ОУ “Валери Петров“ отбеляза своя патронен празник – снимки. подробности в информационния сайт plevenzapleven.bg

 

За шеста поредна година ОУ “Валери Петров“ - Плевен отбеляза своя патронен празник. Събитието събра в двора на Регионалния исторически музей ученици, настоящи и бивши учители, родители и гости.

В словото си, директорът на училището Таня Илиева благодари на целия колектив за ежедневната работа и справянето с предизвикателствата пред образованието днес. Тя посочи колко важни за всеки човек са годините, прекарани в училище не само заради знанията, които то дава, но и заради преживяванията, приятелствата, порастването.

Доказателство за ползотворната работа на учениците и техните преподаватели през тази учебна година са успехите, постигнати от възпитаници на ОУ “Валери Петров“ в областта на науката, изкуството и спорта.

С грамоти по повод празника на училището бяха наградени 27 ученици от I до VII клас, класирани на олимпиади и състезания. Сред тях е и Станислава Нейкова от VII клас, класирана на националния кръг на олимпиадата по „История и цивилизации“.

За успехи в конкурси, свързани с изкуството, грамоти получиха 6 ученици. Горещо аплодирани от всички присъстващи бяха отборите по футбол, баскетбол - момчета, баскетбол - момичета и волейбол - момичета, които спечелиха наскоро купите в общинските спортни турнири за ученици.

 

Празничната програма разкри колко талантливи и артистични са децата, когато са на сцената и публиката ги подкрепя. Прозвучаха стихове от Валери Петров, рецитирани на български и на английски език.

 

Присъстващите са насладиха на песни, изпълнени от вокалните училищни групи, на фолклорни танци и танц на мажоретки. Беше представена и хумористична версия на приказката „Червената шапчица“.

Празникът на ОУ “Валери Петров“ зареди всички с настроение и оптимизъм.

ОУ „Валери Петров“ - Плевен отбеляза своя патронен празник. подробности в информационния сайт darik.bg

Search