Проектът „С книга в живота“ на групата по гражданско образование от ОУ „Валери Петров“ бе класиран на първо място на Националната олимпиада по гражданско образование. Татяна Христова и Евита Христова, от 4.а клас, с класен ръководител Мариана Кулева и ръководител на проекта Таня Илиева, защитиха по най-убедителния начин всички свои идеи и дейности.

      Целта на проекта е популяризиране на четенето като приятна дейност: провокиране на интерес към книгата, създаване на читателски клуб и сайт, развитие на критичното мислене. Говорителката на групата Татяна Христова разказа пред комисията, че според тяхното изследване времето за четене в структурата на свободното време е минимално, техниката (смартфон, компютър), даването на готови изображения, намаляват интереса към книгата и желанието за работа с нея. Сподели, че това е умение, което всяко дете трябва да усвои, тъй като всички учебни предмети се преподават чрез четене.

     

       Домакин на деветото издание на форума бе СУ „Пейо Крачолов Яворов“ – Сливен. Поради епидемиологичната обстановка заключителният кръг за финалистите от област Плевен беше осъществен в онлайн среда в платформата  Microsoft Teams в СУ „Христо Смирненски“ – Плевен.

 

ОУ „Валери Петров“ – Плевен спечели поредното призово място на национална олимпиада. подробности в информационния сайт plevenzapleven.bg


        Гергана Савчева, ученичка от 7.б клас от ОУ “Валери Петров“ е сред 24-те финалисти от цялата страна за  Национално състезанието по правопис на английски език „Spelling Bee”.  В регионалния кръг, който се проведе онлайн, Гергана се класира на първо място и на 24.04.2021г. във финалния кръг и предстои представи област Плевен. Плевенската Spelling Bee шампионка се подготви усърдно и отговорно за форума както присъствено в училище, така и в електронна среда, подкрепяна от своите преподаватели  Надежда Тинкова и Петя Атанасова.

  
Ученичка от ОУ „Валери Петров“ – Плевен сред финалистите на националния кръг на „Spelling Bee”. подробности в информационния сайт plevenzapleven.bgСлед проведения областен кръг на Националната олимпиада „Знам и мога“ за участие на национално ниво се класира единствено Полина Петкова Асенова - четвъртокласничка от ОУ „Валери Петров“. Националната олимпиадата „Знам и мога” е интердисциплинарна и дава възможност на ученици от ІV клас от всички области на България да премерят сили и покажат своите знания и умения, придобити чрез обучението по различни учебни предмети от началния етап на основната образователна степен. Тя съдейства за откриване на деца с високо ниво на умения за осмисляне и обобщаване на учебното съдържание.

Успехът на Полина Асенова се дължи на старанието и отговорността на момичето, професионализма на класния ръководител, подкрепата от страна на родителите. Полина се готви за участието си в това състезание под ръководството на г-жа Мариана Кулева и г-жа Таня Илиева, които не за първи път постигат подобен успех със свои възпитаници.Ученичка от ОУ „Валери Петров“ ще представи област Плевен на националния кръг на „Знам и мога“. подробности в информационния сайт plevenzapleven.bg
Ученичка от ОУ "Валери Петров" ще представи област Плевен на национална олимпиада. подробности в информационния сайт pleven.utre.bg

       

        И тази година за осемнадесети път се проведе поредният общински конкурс за детско творчество на тема: „МОЕТО КОЛЕДНО ПОСЛАНИЕ”. Извънредната обстановка не успя да спре творческия порив у талантливите плевенски деца. При засилени мерки за сигурност отличените майстори на словото и художници  получиха своите грамоти и коледни изненади в Центъра за работа с деца.  

      Учениците от ОУ „Валери Петров“ ни доставиха порция коледна радост, заемайки призови места и в трите  раздела на конкурса – за детска рисунка, литературно творчество и коледна картичка. За пореден път децата ни доказаха, че учат, творят и успяват.

       Най-малкият победител е от 4.А клас. Георги Георгиев зае достойното 1. място в категория „Литературно творчество” със своя разказ „Коледно настроение”. Негов ръководител е Мариана Кулева.

      Никол Любомирова, ученичка от 5.Г клас, бе отличена в своята възрастова група в раздел „Детска рисунка“. Поздравления и за Ния Пътева, ученичка от 5.Г клас,  и за Ралица Митева, ученичка от 6.А клас. Техните коледни послания (рисунки)  плениха журито и те бяха наградени в категория „Детска рисунка“. Теодор Терзиев, ученик от 5.Б клас,  получи награда за своята творба в раздел „Коледна картичка“. Ръководител на талантливите млади художници е Иван Недялков.

      Най-ценният подарък е този, който сами сме изработили. Със своите творби нашите ученици за поредна година ни подариха радост, коледно очакване и рождественска топлина. Нека пожеланията им за здраве,  мир, любов и хармония се сбъднат през идната година!

        Весели празници!

       На 18.10.2020 г. в спортен комплекс „Аквазард” – гр. Плевен, се проведе Междуучилищен турнир по плуване. Основна цел на спортния форум е да се популяризира плувният спорт сред децата, да се стимулира състезателният дух и желанието у подрастващите да водят здравословен начин на живот.

     За пореден път нашите деца доказват, че за тях няма непревземаеми върхове. Учениците ни постигат високи резултати както в учебния процес, така и в изкуството, и в спорта. Теодора Мирославова Иванова от 3.Б клас се класира на III място в стил бруст, Иван Димитров Маринов, ученик от 7.В клас, се класира на III място в същия плувен стил.

       Поздравяваме нашите победители и им пожелаваме още много успехи,  постигнати цели и сбъднати стремежи!

Теодора Иванова 3.Б клас - III място, бронзов медал


Иван Маринов 7.В клас - III място, бронзов медал

©2021 ОУ •Валери Петров•. Всички права запазени.

Search