Поредно участие на ученичката Александра Бурова от 1 "а" клас в IV Детски шахматен турнир за "Купа Ян Бибиян" и донесе I място, купа  и златен медал. Състезанието е проведено в с.Байлово на 12.05.2024г, а участието на Александра е в категорията за момичета до 8 год.

Александра Николаева Бурова - I а клас

      На 21.04.2024 г. в парк-хотел „Москва”, гр. София, се проведе първи национален кръг на Турска международна математическа олимпиада (TIMO) под егидата на Турски университет - гр. Истанбул, в която участва Виктор Тони Николов от 3 а. клас от ОУ „Валери Петров“ и се класира на второ място, печелейки сребърен медал. Заради показания висок резултат той получи покана за участие във финалния (глобален) кръг на олимпиадата, който ще се проведе от 27.05 до 01.06 в Турски университет - гр. Истанбул. В този кръг още шест деца от България във възрастовата група на нашия ученик ще представят държавата ни и ще мерят сили с деца от общо 17 държави, сред които са: Азербайджан, Виетнам, Грузия, Иран, Казахстан, Киргизстан, Мексико, Мианмар, Монголия, ОАЕ, Пакистан, Русия, Тайланд, Турция, Узбекистан, Филипини.

       Фактическото състезание ще е на 28.05, през останалите дни ще се провеждат екскурзии, с цел опознаване на забележителностите в Истанбул и околностите, а награждаването на класиралите се участници ще е на 01.06. 2024г.

Виктор Тони Николов от 3 а. клас

               Футболният отбор на ОУ „Валери Петров“ продължава своето успешно участие в зоналния етап на ученическите игри през 2024 г., които са част от спортния календар на Министерството на образованието и Министерството на младежта и спорта.

            След постигнати победи в мачовете на областното първенство младите футболисти, водени от своите преподаватели Георги Георгиев и Радослав Батов, отстраниха отборите на с. Милковица, гр. Кнежа и гр. Тръстеник и заеха първо място в своята възрастова група.

              На 22.04.2024г. в гр. Севлиево футболният отбор на ОУ „Валери Петров“ спечели победа в полуфиналния мач срещу отбора на гр. Тетевен. Резултатът 6:1 донесе огромна радост на момчетата от плевенския отбор, сред които се отличиха капитанът на отбора Даниел Спасов /ученик от 7.в клас/ и играчите Венислав Домеников /ученик от 6.г клас/  и Пламен Цанов /ученик от 7.а клас/.

        Финалният футболен мач от зоналния етап на ученическите игри през 2024 г. ще се състои на 29.04.2024г. в гр. Севлиево, където плевенските футболисти от ОУ „Валери Петров“ ще се изправят срещу своите връстници от гр. Велико Търново. Пожелаваме им успех!

На 20 и 21 април в град Троян се състоя детски турнир по класически шах.

Максим Казанджиев, ученик от 2.а клас, спечели първо място във възрастовата група до 10 години. 

         На 19 април 2024 година в сградата на Съдебната палата се състоя награждаването на победителите в конкурса „Съдът през моите очи“, организиран от Районен съд - Плевен. Първа награда за рисунка спечели третокласничката Кристина Нинчева. В конкурса бе връчена и една специална награда. С приза бе удостоен Петьо Парашкевов,ученик от 6. а клас, който впечатлил журито със своето стихотворение. Победителите получиха грамоти, екземпляр от Конституцията на Република, книги и материали за рисуване.

Search