Ученици от 5 клас на ОУ „Валери Петров“ – гр. Плевен се включиха в кампанията  „Написаното остава. Пиши правилно!“ 2023 г., организирана от Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ при БАН.  В конкурса за диктовки, посветен на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, учениците показаха умението си да пишат вярно и красиво.

     За участието  в конкурса петокласниците ни са  отличени с грамота.

 

Previous Next

        Един по-различен час по изобразително изкуство проведоха учениците от 1.б клас на 17.05.2023 г. Гост бе г-жа Анна Петрова, която ги запозна с начина на работа с глина. Заедно те изработиха свое керамично пано.

        От 09.05.2023 г. до 12.05.2023 г. малките ученици от 1.б клас проведоха Училище сред природата в сърцето на Балкана - красивото село Рибарица.

       На 22.05 в ОУ "Валери Петров" се проведе ежегодният спортен празник.

      Учениците от четвъртите класове участваха в състезание по спортно ориентиране, организирано от Спортен клуб по ориентиране "Север". По атрактивен начин децата се запознаха с правилата на този спорт. Бяха им разяснени условни знаци, мащаб, работа с компас и др. Всеки ученик получи възможност да приложи наученото на практика в процеса на различни вълнуващи игри с преминаване по определен маршрут. В последната състезателна игра членовете на отборите трябваше не само да преминат през отделните точки, а и да съберат и подредят части от тематичен пъзел съставен от стихотворения на Валери Петров.
       Четвъртокласниците се справиха успешно и получиха заслужени награди.

Напред! Науката е слънце,
което във душите грей!
Напред! Народността не пада
там, дето знаньето живей! 

        Учениците от II „в“ и II“а“ клас на ОУ „Валери Петров“ с ръководители Мария Йотова и Деница Маркова  работиха по темата „Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност“. Създадоха проекти в три направления : „Български писатели“, „Произведения, посветени на 24 май“ и „История на празника“.  В час по  родинознание те ги представиха пред съучениците си.  Експозицията от проекти предизвика голям интерес и у учениците от I, II, III, IV и V клас.

Search