На 14.05.2022г. се проведе поредното издание на детския футболен турнир, купа „Плевен“. Събитието бе проведено на спортен комплекс „Балона“. Участие в него взеха шест  училища от град Плевен. Нашите ученици се представиха на високо ниво и постигнаха три категорични победи над своите съперници. С това те спечелиха купата за първо място на турнира.

         За най-техничен състезател на турнира, бе определен Михаил Младенов. Приза за голмайстор грабна Ивайло Начков. 

         На  28 и 29 април 2022 г. Емилия Русанова – страши учител руски език и Тихомир Петков – учител по история участваха в Регионален форум по Национална програма „Иновации в действие“, организиран от РУО Ловеч и СУ „Васил Левски“ – Троян. В направление: „Добри иновативни практики в училище“ те представиха иновативните методи на преподаване, с които ОУ „Валери Петров“ е вписано в списъка на иновативните училища. Съвременните технологии на преподаване, прилагани в уроците по руски език, история, човекът и обществото, човекът и природата, информационни технологии и др. учебни предмети отразяват основните идеи, залегнали в стратегията на училището: развитие на училището чрез оптимизиране и иновиране на технологиите, методите, средствата и организацията на дейностите в съответствие с приоритетите на образованието в Република България и принципите на общото европейско образователно пространство.

       На 28 април 2022г. д-р Райчева, майка на първокласника Момчил Филипов,  проведе с учениците от 1.б клас беседа за здравословното хранене като ключ към доброто здраве и успехите в училище. От презентацията учениците научиха повече за това кое хранене се нарича здравословно и как да се хранят балансирано. Обсъдиха заедно с лектора практически препоръки за здравословно и балансирано хранене, като споделиха своя хранителен режим и разсъждаваха доколко той е здравословен, какво в него трябва да променят. Изключително интересно и много по-въздействащо за учениците е, когато говорят по тези теми не само със своя класен ръководител, но и с медицински специалисти, споделят учителите на класа Мария Илиева и Милена Георгиева.

       На 21.04.2022 г. Основно училище „Валери Петров” отбеляза своя пети рожден ден. Тържеството се проведе на сцената в двора на РИМ – Плевен, партньор на училището по проект „Музеите като образователна среда”.

      Детската пъстра феерия, послание за мир и любов, създадоха с желание и вдъхновение талантливите ни ученици. Сцената, окъпана в цветове, бе украсена с рисунките на млади художници, много от които са отличени с награди от участия в различни конкурси. Първокласниците от Iб клас, вокална група „Дъга” и петокласниците пяха, за да отворят сърцата за красотата. Малките театрали от IIб клас ни усмихнаха с артистичното си изпълнение на сценка по любимата детска книга „Емил от Льонеберя”. В магията на танца ни потопи Божидара от IVв клас, а Рая и Ема, ученички от IVб клас, доказаха, че спортът е не само сила и проява на воля, но и грация, изпълнявайки съчетание с бухалки. Водещи на празничното събитие бяха шестокласниците Вяра, Десислава, Виктория, Петко и Иван. Те ни припомниха любими стихове от творчеството на Валери Петров, а Вяра рецитира откъс от 99. сонет на Уилям Шекспир, преведен от писателя, поета и драматург – патрон на нашето училище.

     Детският свят е приказен, пъстър и вълшебен. Понякога забавен, но и много сериозен. В класната стая учим, но и създаваме цели, мотивираме и обичаме. Това е нашето вдъхновение – приятелство и обич. Благодарение на професионалистите си, нашето училище успява да ни запази сплотени и успяващи. Учи ни, че приятелството, подкрепата и взаимността са важни, за да сме достойни и добри граждани на България и на света.

       Честит празник, любимо училище!

      В поредица от срещи с родителите, учениците от 1.б клас с класен ръководител Мария Илиева и учител ЦДО Милена Георгиева, се запознаха с „За различните, необходими и важни професии“. Целта е разширяване на представите на децата за стойността и значението на избора на професия в съвременния свят.
       Първокласниците са запознаха с видовете и значението на труда в човешкия живот и за обществото. Г-жа Цветелина Спасова, експерт в Басейнова дирекция „Дунавски регион“ разказа за необходимостта от опазване чистотата на водата  с презентация „Водата – нашето безценно богатство“ и за своята професия. Анна Петрова представи изработването на керамични фигури. Заедно бе изработено керамично пано.

Search