Учениците от ОУ „Валери Петров“ са победители от конкурса „Моето устойчиво развитие. Моят живот.”, организиран от ЦРЧР – София. Като награда за отличната работа, екипът, разработил проекта - Габриела Димитрова, Ивена Даскалова, Цвета Хинкова и Яна Хинкова, ученици от шести клас, участваха в ЕКО лагер на тема „Нашето бъдеще красиво, устойчиво, заедно: училищата и новият европейски Баухаус“. Отличени са и ученици от  СУ „П.Р. Славейков” – Добрич, СУ „Сава Доброплодни” –  Шумен, СУ „Никола Вапцаров” -  Хаджидимово, ПГТ „Д-р Васил Берон” - Великов Търново, СУ „Никола Вапцаров” - Петрич и СУ „Емилиян Станев  Заедно, от 7 до 9 септември в с.Арбанаси наградените екипи участваха в разнообразни дейности: презентиране проектите, дискусия за естетиката и зеленината в учебната среда, работа в еко-работилници, поставяне на кошери за диви пчели. Всяко училище посади дръвче в местността „Ксилифор”.

Служители от РСПБЗН - Плевен проведоха демонстративно занимание с учениците от ОУ "Йордан Йовков" и ОУ "Валери Петров"

Днес от 10:00 ч. се проведе учебно-тренировъчно занятие за действия на ученици, служители и учители при условия на възникнало събитие - "Действия при пожар".

Служители от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" (РСПБЗН) в Плевен проведоха демонстративно занимание с учениците от ОУ "Йордан Йовков" и ОУ "Валери Петров".

Беше създадена отлична организация и учениците от двете училища бяха изведени без паника от различни аварийни изходи, а след това екип огнеборци направиха демонстрация на пожарогасителна и аварийно-спасителна техника.

Учениците имаха възможност да разгледат двете пожарникарски коли и да се запознаят с оборудването им.

Най-емоционално обаче за всички присъстващи беше, когато подрастващите се превърнаха в "малки огнеборци" и пускаха силна струя вода от пожарникарския шланг.

След приключване на учебното занятие по Гражданска защита учениците се снимаха с огнеборците.


Ученици и огнеборци разиграха план за евакуация. подробности в информационния сайт pleven.utre.bg

 

Откриването на новата учебна 2022/2023 година в Основно училище започна с изнасянето на училищното знаме.

На празника присъстваха: Стефан Милев – заместник кмет на община Плевен; Албена Тотева – началник на Регионално управление на образованието – Плевен; Владимир Николов – председател на Обществения съвет към ОУ „Валери Петров“; Юри Тодоров – директор на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици град Плевен; Искра Арабаджиева – дългогодишен преподавател в училището, бивши и настоящи преподаватели на училището.

Специален гост беше Ирен Димитрова – дългогодишен заместник директор на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици и първи директор на Основно училище „Валери Петров“ град Плевен.

Таня Илиева, директор на Основно училище „Валери Петров“ отправи приветствено слово по повод първият учебен ден: „Скъпи ученици, уважаеми родители и гости, поздравявам ви по случай 15 септември. Мили първокласници, очакват ви прекрасни дни, в които ще научите много нови неща, ще намерите нови приятели, а в края на учебната година сами ще усетите, колко много сте пораснали. Драги ученици вземете всичко прекрасно от тези ученически години, защото те са незаменими. Само ние учители сме способни да запалим в учениците желанието за знания“.

Заместник кметът на община Плевен Стефан Милев поздрави учители, ученици и родители: „Мили деца, вашите учители са тук, за да ви поведат към следващото учебно стъпало. Стъпало, което вие ще извървите, и което ще прескочите. До вас ще бъдат вашите родители и вашите учители. Пожелавам на всички вас на добър час. Здравето да ви води във всички ваши действия и да бъдете винаги така усмихнати. ОУ „Валери Петров“ е едно от училищата, което спечели огромен проект на стойност над 5 милиона лева за построяване на ново училище. Вече сме на финалната права. В момента върви проектирането и до края на годината се очаква проекта да бъде внесен и одобрен. Надяваме се в 2024 година всички да бъдете в новото училище. На добър час в новата учебна година“.

Албена Тотева – началник на Регионално управление на образованието – Плевен също поздрави учениците с настъпването на първия учебен ден: „Скъпи учители вие сте прекрасни и отдадени изцяло на професията, за да може да дадете знания и умение на нашите деца и ученици. Да ги направите личности, като давате всичко от себе си . Скъпи ученици, овладявайте знанието всеки ден без страх, преодолявайте препятствия и трудности, бъдете успяващи и преуспяващи. Скъпи родители, благодарим ви, че виждаме във вашите очи доверието към българския учител и към българското училище. На добър час, скъпи ученици“.  

Вижте кратък фоторазказ:

 

 
Тържествено откриха новата учебна 2022/2023 година в Основно училище „Валери Петров“ град Плевен. подробности в информационния сайт plevenpress.com

           Седмокласниците от клуб „Здрав дух – здраво тяло“, с ръководител старши учител Стела Кузманова,  са класирани на престижното второ място в конкурса на РЗИ – Плевен за идейни проекти за дейности по превенция на тютюнопушене, ранна употреба и злоупотреба с алкохол, нездравословно хранене и ниска физическа активност в изпълнение на Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 година.

В периода 1 – 3.06. 2022 г. като иновативно училище ОУ „Валери Петров“ е домакин на среща по Национална програма „Иновации в действие“. В срещата участват партньорски екипи /учители и ученици/ от ОУ „проф. Марин Дринов“, гр. Панагюрище, ОУ„ Любен Каравелов“, гр. Русе и ОУ “В. Левски“, с. Бойница, обл. Видин. Целта на срещата е обмен на иновативни и добри практики, стимулиращи активното учене и откривателство, широкото използване на възможностите на информационните технологии и роботиката в обучението.

През първия работен ден от срещата екипът на ОУ „Валери Петров“, гр. Плевен посрещна представителите на партньорските училища на територията на Регионален исторически музей, гр. Плевен. За добре дошли гостите бяха приветствани от директора на ОУ „Валери Петров“ г-жа Ирен Димитрова и поздравени с емоционална програма от талантливи ученици на училището домакин. Работната среща продължи с приключенска образователна игра за учениците от четирите училища в двора на музея, а учителите споделиха успешни педагогически практики, идеи и подходи от работата по Национална програма „Иновации в действие“.

През втория ден на срещата работата продължи в ОУ „Валери Петров“. За учениците бяха организирани работни ателиета с учители от училището домакин. В същото време техните преподаватели обсъждаха потребностите на съвременните деца от общуване, самоизразяване, свобода и творчество и как учителите да предложат подходи и практики, които да ги въвлекат в учебен процес, който да ги мотивира и ангажира. Обучение, центрирано към ученика и формиране на компетентности, насочени към бъдещето, бяха основните цели на представените успешни практики за включване на роботиката в обучението на най-малките ученици и възможностите на облачните технологии за организиране и оптимизиране на учебния процес.

Съвместната работа на училищата партньори продължава. Националната програма „Иновации в действие“ предоставя възможност на учители и ученици от различни училища и населени места в България да споделят добри практики, да обсъждат проблеми и решения, свързани с обучението, да споделят своите успехи и удовлетвореност с цел повишаване на мотивацията, съзнателното и творческо участие на учениците в образователно-възпитателния процес, повишаване на резултатите и превръщане на училището в желана територия.

 Обмяна на добри практики в ОУ „Валери Петров“. подробности в информационния сайт plevenzapleven.bg

Search