Петокласничка от ОУ „Валери Петров“ с престижно представяне на Националната олимпиада по гражданско образование

Петокласничка от ОУ „Валери Петров“ с престижно представяне на Националната олимпиада по гражданско образование

 

     От 28 до 30 април 2023 г. в Силистра се проведе националния кръг на ХVІ-та олимпиада по гражданско образование. Неин домакин бе СУ „Н. Й. Вапцаров“. В надпреварата се включиха класираните на областен етап ученици. Олимпиадата се провежда в четири възрастови групи – начален, прогимназиален етап, първи и втори гимназиален.

       Във втора възрастова група (V – VІІ клас) бяха допуснати 20 ученически проекта. В рамките на 10 минути всеки участник представи с публична защита своя проект. Националната комисия с председател проф. д-р Христо Тодоров класира проекта на Далия Георгиева от ОУ „Валери Петров“ – „Не изхвърляй, помогни“ на четвърто място.

       Проектът, включва дейности за опазване на природата чрез намаляване разхищението на храна.

       В резултат на отличното представяне през следващата учебна година училището ще има възможност да предложи на учениците да участват в група по гражданско образование и да работи по Национална програма „Ученически олимпиади и състезания“, Модул 2 „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“.

 

Петокласничка от ОУ „Валери Петров“ с престижно представяне на Националната олимпиада по гражданско образование. подробности в информационния сайт plevenzapleven.bg

 

Date

12 Май 2023

Tags

Училищен живот

Search