Вълнуващ Празник на буквите в 1.б клас

 

            На 28.03.2024 г. първокласниците от 1.Б клас тържествено отбелязаха един дългоочакван празник, който не е в календара, но всеки човек помни като едно от най-вълнуващите събития в живота си. През месеци на упорит труд, водени от своите учители и подкрепяни от родителите си, малките ученици овладяха тайните на буквите и вече могат гордо да заявят: “Аз чета и пиша!“.

            Първокласниците изразиха радостта си, че вече са грамотни, с песни и стихове за азбуката, букварчето, читанката и своите нови приятели – книгите. Прочетоха и отгатнаха интересни гатанки. Малките рицари се заклеха, че ще продължават да четат и да мечтаят, ще бъдат верни приятели, ще живеят в мир и разбирателство и уверено ще крачат по пътя на знанието.

          Г-жа Таня Илиева, директор на ОУ “Валери Петров“, поздрави първокласниците за постигнатия успех, пожела им да продължават да се трудят все така упорито и благодари на родителите за доверието, гласувано на екипа на училището.

         Като награда за положените усилия, децата получиха медал „Вече съм грамотен“ и своя първи Читателски дневник. Макар и с известно притеснение, те все пак приеха предизвикателството да попълнят всичките му страници до края на учебната година.

              И като на всеки хубав празник, накрая имаше вкусни изненади, подготвени от родителите!

Search