Петокласниците от ОУ“ Валери Петров“ разказват старогръцки митове

Старогръцката митология е съкровищница, пълна с интересни и  поучителни истории. Всеки млад човек, докоснал се до нейния свят, е пленен от облика и силата на боговете и героите, от техните взаимоотношения, приключения и подвизи.

За да разкрият още една част от света на старогръцките митове в часа за обобщение по литература със старши учител Силвия Димитрова петокласниците от ОУ „Валери Петров“ имаха възможност да разкажат старогръцки мит по свой избор.

Една след друга в часовете прозвучаха историите за кутията на Пандора, за Орфей и Евридика, за Пан и Сиринга, за Прометей, Хера, Аполон, Деметра и Персефона, за Дедал и Икар, за създаването на Тива и много други.

Да разказваш истории не винаги е много лесно - в това се убедиха и разказвачите, и слушателите. Най-сладкодумните спечелиха аплодисментите на съучениците си. А за тези, които не събраха смелост или не бяха много доволни от представянето си, остана да се вслушат в думите на древногръцкия философ: „Не си струва да молиш боговете за онова, което сам можеш да постигнеш“.

Search