135 години от отпечатването на романа на Марк Твен „Приключенията на Хъкълбери Фин“

             На 9 декември в РБ „Христо Смирненски“ учениците от IV б клас с класен ръководител Цветанка Берова отбелязаха 135 години от отпечатването на романа на Марк Твен „Приключенията на Хъкълбери Фин“. Събитието бе част и от инициативите на ОУ “Валери Петров“, свързани с Националната седмица на четенето.

              Малките артисти драматизираха откъс от романа на американския писател, журналист и хуморист, влагайки много емоции в своите превъплъщения. Представлението бе споделено с учениците от IV а клас, с класен ръководител Емилия Стоилова.

                 След драматизацията учениците участваха в игри, в които свързваха думи и откриваха известни мисли на Марк Твен. Те изразиха мненията си в и проведената дискусия за приятелството. Чрез своя житейски опит децата разграничиха видовете приятелство, изхождайки от думите на един мъдрец за приятелството: „Има приятели като храна - всеки ден ги търсиш. Има приятели като лекарство - търсиш ги само когато са ти нужни. Има приятели като болест - винаги те търсят теб. Но има приятели като въздуха - понякога не ги виждаш, но са винаги с теб!

               На края учениците от IV б клас подариха на библиотеката изработена от тях книжка със свои послания и мисли, посветени на приятелството.

Search