220 години от рождението на Александър Пушкин и Международния ден на руския език отбелязаха В ОУ” Валери Петров”

    Шестокласниците от ОУ “Валери Петров“ посветиха един различен час по руски език на приказките на Александър Пушкин. Откритият урок „Путешествие в Пушкинское государство“ бе свързан с отбелязването на 220 години от рождението на писателя и Международния ден на руския език.

В първата част на урока-празник учениците отговаряха на въпроси, свързани с  приказки на поета от видеовикторина. Шестокласниците показаха завидни знания и на теста към приказката „Сказка о рыбаке и рыбке“. Участниците рецитираха на руски език откъси от „У лукоморья дуб зелёный“ и стихове, посветени на Пушкин.

Втората част на урока се превърна в истински празник. Прозвучаха песни и танци, изпълнени от учениците, изучаващи руски език, които дадоха възможност на присъстващите да усетят още по-дълбоко духа на руската култура.

Учениците от II ,,в" клас на ОУ " Валери Петров " също отбелязаха Международния ден на руския език, както и 220 години от рождението на Александър Пушкин, с драматизация на приказката "Рибарят и златната рибка".

Във фоайето на ОУ “Валери Петров“ беше представена и изложба от ученически илюстрации към приказките на големия руски писател.

 видео

 

Search