Ден на английския език в ОУ “Валери Петров”

      На 7 май за втора поредна година в ОУ “Валери Петров” се проведе Ден на английския език / English Language Day/. В празника  участваха  ученици от  първи  до седми клас. Водещи на тържеството бяха Мария Петрова и Александър Кирпиев.

     Василена Йотова, Ева, Елица и Емили от V А  клас и Ивет, Александра, Гергана, Искрен, Иван и Емил  от V Б клас разказаха на английски език на децата защо е важно да се изучава този език.  След това първокласниците  казаха "вълшебно  заклинание" на английски език, а Дария и Цветомир от IIIБ клас, Кристияна и Петър от IIIВ клас рецитираха на английски стихчета за сезоните. Марина Йорданова  от VА клас изпълни стихотворението "Приятели".

     Празникът на английския език предизвика много емоции сред присъстващите, защото в него децата показаха не само познанията си по чуждия език, но и своите музикални и танцови умения. Учениците от  IIБ клас пяха и танцуваха на песента "Джунглата", Никол Николова и Виктория Цонкова от IIIА клас  изпълниха песента "Алилуя" , а Деница Петкова, Славея Петкова и Евелина Евелинова от същия клас  - танца Agadoo. Модерен танц представиха Натали, Мартия, Василена Цветанова, Деана, Виктория и Катерина от VА клас, а Исабел, Ивайла от VI и Александра, Ирена от VII клас танцуваха самба.

     Тържеството завърши с прекрасно изпълнение на Елизабет Захариева от VIВ клас, лауреат в международни конкурси за поп музика.

        видео

Search