Шестокласниците от ОУ “Валери Петров“ отбелязаха Деня на Земята

   Шестокласниците от ОУ “Валери Петров“ отбелязаха Деня на Земята, който премина под мотото “Нашата Зелена планета“.  В началото на седмицата децата украсиха училищния коридор  с различни постери, посветени на нашата планета.  Днес учениците показаха знания за Деня на Земята - история, флаг, символ, колко е важна планетата Земя, как човек влияе върху природата и как трябва да я опазваме, да я обичаме и да се гордеем с нея. Всичко това бе подкрепено с различни видеоматериали. Най-емоционалният момент бе  модното дефиле  - „Костюми от рециклирани материали“, в което младите дизайнери показаха завидни умения  и песента, изпълнена от Елизабет Захариева, която получи и Благодарствен адрес от г-жа Албена Тотева, началник РУО - Плевен,  за  участието в Тържествените концерти по повод откриването на Националния кръг на олимпиадата по руски език и Националния кръг на олимпиадата по френски език, провели се на 08-09 март 2019г. в нашия град. Благодарственият адрес връчи г-жа Ирен Димитрова, която сподели своята радост, че учениците показаха желанието си и ентусиазма да отбелязват празника, посветен на Земята. И добави: „Правейки този празник с богата културна програма, нека да бъдем съпричастни към Деня на Земята, който се отбелязва на 22 април, не само на самия ден, а нека всеки ден се стремим да опазим нашата планета".

   След обсъждане, журито, с председател г-жа Стела Кузманова, обяви резултатите от проведения литературен конкурс „Нашата Зелена планета“ и награди най-талантливите дизайнери.

Победители от литературния конкурс:

I място- Инна Чулева от VI A клас

II място- Елизабет Захариева от VI В клас

III място- Исабел Агудо от VI Б клас

Победители от модното дефиле:

I място- Велизар Борисов от VI A клас

II място- Анна Блажева от VI Б клас

III място-  Радостина Колева от VI В клас

Поощрителна награда за София Иванова от VI Б клас

 

   Празникът продължи с открит урок на г-жа Стела Кузманова и ученици от VI В клас на тема „Нашата Зелена планета“. Децата обясниха явленията: парников ефект, озонова дупка, киселинен дъжд - същност, причини и как можем да избегнем тяхната поява. В края на часа децата изразиха мнение как можем да опазим Земята чиста.

Search