Седмица на четенето в ОУ “Валери Петров“

Седмица на четенето в ОУ “Валери Петров“

   С интересни инициативи преминава Седмицата на четенето в ОУ “Валери Петров“. Учениците от началния курс се включиха активно в мероприятията и показаха жив интерес, талант и артистичност в своите изяви.

   Изложбата от постери на тема „Чети с мен“, подредена във фоайето на училището от ученици от ІV а,б,в клас,  създаде настроение и подходяща атмосфера за всички дейности по време на седмицата, посветена на четенето.

   В традиционния вече маратон на четенето, учениците от III б клас на драматизираха и четоха по роли пред първокласниците прекрасните приказки на сладкодумника  Ран Босилек: „Задави се Меца”, „Косе Босе” и „Лисица и щъркел”. Най-малките ученици се запознаха с понятия като добро и зло, справедливост и несправедливост, труд и мързел и от сърце аплодираха изпълненията на участниците.

   И тази година фондът на оформения кът за четене във фоайето на училището бе обогатен с нови книги, които ученици от вторите класове донесоха и представиха пред нетърпеливите си читатели. Някои от тях размениха книги със своите съученици и споделиха с тях какво им е било интересно и защо искат и други да ги прочетат.

   Свои любими книги препоръчаха на най-малките читатели в училище учениците от III а клас. Те отделиха специално внимание на книгата на Роалд Дал „Матилда“ и изразиха читателското си мнение за нея  и за главната героиня.

   Със своя инициатива, свързана с четенето, се включиха  и  учениците от III в клас. Те представиха пред съучениците си свои читателски дневници и прочетоха от тях любопитни факти за живота на писателите, чиито книги са прочели.

   В рамките на Седмицата на четенето в РБ “Христо Смирненски“ ученици от IV -те и от II в клас четоха заедно свои любими приказки – фолклорни и авторски. С избора си децата показаха, че приказките са безценни уроци, завещани ни от нашите предци, от чиято мъдрост се нуждаем и днес.

   Седмицата на четенето продължи с още дейности, в които взеха участие и учениците от средния курс на ОУ “Валери Петров“.

 

Search