Ивайло Кацарски с успешно представяне на турнир „Карловска пролет”

Дебютантът Ивайло Кацарски от Іа клас на ОУ „ Валери Петров“ успява да се класира четвърти в летния триатлон.

С турнир по дуатлон „Карловска пролет” в края на април бе открит сезона в летния триатлон. В надпреварата, която се провежда за 4-та поред година, са взели участие 120 състезатели от 7 клуба в страната. Сред тях са били и 10 представители на плевенския клуб „Борислав Доков”, водени от треньора си Иво Илиев.
От надпреварата плевенчани се завръщат с 5 медала. Златото при мъжете отиде за пореден път при Иво Илиев, а Кристиян Великов е със сребро. Сребърен медал при момчетатна до 9 години печели и Валентин Илиев, а с бронз при 13-годишните е Преслав Петков, който участва за първи път в състезание, но клубът залага големи надежди на представянията му през тази година. С бронзов медал при 14-16-годишните е и Владимир Валентинов.
При 8-годишните дебютантът Ивайло Кацарски успява да се класира четвърти, а съотборничката му, и също дебютантка – Марина Кръстева също е на крачка от медалите при 10-годишните, финиширайки четвърта.
Следващото голямо състезание за плевенските триатлонисти е на 26 май в Камчия. Тогава ще се проведе състезание по акватлон и „трипъл микс” (три старта през 45 минути по триатлон, като първият старт е класически, а след това дисциплините се размесват, а надпреварата е по супер спринт).
На 10 юни в Плевен пък ще се проведе Държавното първенство по дуатлон за всички възрастови групи.

bgsever.info

Search